Ιστορία


Το Round Table ξεκίνησε ως ιδέα ενός και μόνου ανθρώπου. Οι ρίζες του ξεκινούν το 1926.  Ο Louis Marcesi, ένα νεαρό μέλος του Rotary Club στο Norwich της Αγγλίας, αισθανόμενος απογοήτευση που δεν του είχαν δοθεί ευθύνες ή ευκαιρίες για αναγνώριση μέσα στο Rotary, διέγνωσε την ανάγκη δημιουργίας μιας οργάνωσης η οποία θα αποτελείτο μόνο από νεαρά σε ηλικία άτομα τα οποία θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν καλύτερα.
 
Το Round Table ιδρύθηκε έχοντας ως ρητό το: Υιοθετώ, Προσαρμόζω, Βελτιώνω. Ξεκίνησε ως μια μικρή λέσχη στο Norwich και έφθασε σήμερα να αριθμεί στη Μ. Βρετανία πάνω από 1.000 λέσχες και 13.000 μέλη, εκπληρώνοντας έτσι το όνειρο του Louis Marcesi να φέρει κοντά δραστήριους και δημιουργικούς νέους, το οποίο είναι πια πραγματικότητα.
 
Το πρώτο καταστατικό του Round Table συντάχθηκε στις 25 Μαΐου 1928. Παρά το γεγονός ότι προήλθε από το Rotary Club, το Round Table είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός με τη δική του αυτονομία. Από τότε μέχρι σήμερα το Round Table διαθέτει περισσότερους από 3.000 συλλόγους σε 40 χώρες σε όλο τον κόσμο και πάνω από 300.000 μέλη, που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και ιδανικά.

Το Round Table απευθύνεται σε ενεργούς και δραστήριους νέους, οι οποίοι βρίσκονται στο ξεκίνημα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας, κοινωνικής καθιέρωσης και της δημιουργίας οικογενείας. Είναι άνθρωποι δυναμικοί με ανοιχτό μυαλό, χωρίς προκαταλήψεις και απαρχαιωμένες ιδέες η οποίοι διαθέτουν συλλογικό πνεύμα, δημιουργικότητα, και πάνω από όλα διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπό και το κοινωνικό σύνολο.
 
Το Round Table είναι επίσης και ένα θαυμάσιο σχολείο, αποτελώντας ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μπορεί κάποιος να αναπτύξει περαιτέρω τις ικανότητες και τα ταλέντα που ήδη διαθέτει αλλά ίσως να μην του έχουν δοθεί οι κατάλληλες ευκαιρίες να τις καλλιεργήσει (όπως η δημόσια ομιλία, η οργανωτική ικανότητα, η μελέτη ξένης κουλτούρας, κτλ.)

 Download Profile